بامیه ، گیاهی شگفت انگیر در درمان دیابت
بامیه که با نام «لیدی فینگر» نیز شناخته میشود، یک گیاه گلدار سبز رنگ بوده که به مانند گل ختمی و پنبه از خانواده «پنیرکیان» محسوب میشود.
بر اساس نتایج یک پژوهش بامیه جدای از طعم شگفت انگیزش، مملو از مواد مغذی و معدنی ضروری برای بدن است.
از این ماده غذایی به عنوان «ابر غذا» (superfood) نام میبرند؛ چراکه برای افراد دیابتی یا سرطانی یک نعمت محسوب میشود.
بامیه دارای پتاسیم، ویتامین B، ویتامین C، اسید فولیک و کلسیم است؛ این ماده همچنین دارای میزان کمی کالری بوده و فیبر بالایی دارد.
همین مسأله سبب میشود تا بامیه برای بیماران دیابتی مفید باشد.
مشخص شده است که بامیه برای افرادی که در مراحل اولیه دیابت قرار دارند، مفید است.
خواص شگفتانگیز بامیه؛ دارویی شگرف برای بیماران دیابتی
بر اساس این تحقیق ، افرادی که آب بامیه را مصرف کرده اند، سطح قند خونشان کاهش یافته و دانههای بو داده بامیه سالهاست که به عنوان دارو در ترکیه برای دیابت مورد استفاده قرار میگیرد.
بامیه در واقع یک نوع سبزی بوده که دارای فیبر زیادی است و نقشی مهم در درمان دیابت ایفا میکند.
از این ماده غذایی به دلیل داشتن محتوای فیبری زیاد که سبب میشود سطح قند خون را با کند کردن سرعت جذب آن از دستگاه گوارش تثبیت میکند، به عنوان یک غذای «ضد دیابتی» نام میبرند.
این ماده همچنین به کنترل بهتر قند خون و بهبود حساسیت به انسولین کمک میکند. بامیه نه تنها به دیابت کمک میکند، بلکه مزایای دیگری نیز برای مواردی از جمله سوءهاضمه، کماشتهایی و نیز سیر نگهداشتن افراد برای مدتی طولانیتر دارد.
سرشار از آنتی اکسیدان
بامیه همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است که میتواند سطح استرس را در بدن کاهش دهد.
مدیریت دیابت نه تنها در مورد آن چیزی است که ما مصرف میکنیم؛ بلکه شامل تغییرات در سبک زندگی ما میشود که میتواند به کنترل دیابت کمک کند.
مدیریت استرس نیز میتواند به کنترل دیابت کمک کند؛ چراکه استرس طولانی مدت میتواند به افزایش سطح قند خون منجر شود.
مدیریت کلسترول
تحقیقات نشان میدهد افراد دیابتی بیشتر در معرض داشتن کلسترول بالا هستند؛ بنابراین بهتر است تا آن دسته از مواد غذایی را مصرف کنید که سرشار از آنتیاکسیدان و فیبر بوده تا بتوانید سطح کلسترول را در بدن مدیریت کنید. حفظ مناسب سلامتی به منظور کاهش عوارض دیابت، امری مهم است.
راههایی برای حفظ بامیه در رژیم غذایی
غذاهای مختلفی وجود دارد که شما میتوانید آنها را با بامیه درست کنید. شما میتوانید بامیه را به تنهایی و یا به همراه پیاز و گوجهفرنگی طبخ کنید. شما میتوانید بامیه را تکهتکه کرده و یک شب در آب بگذارید و صبح بنوشید.
همچنین شما میتوانید از پوست بامیه استفاده کنید؛ به این صورت که بامیه را با یک رنده، رنده کرده و از پوست آن به عنوان تزیین استفاده کنید یا آن را به همان شکل مصرف کنید.