فواید این نوشیدنی گیاهی بسیار زیاد است که در ادامه به برخی از مهم ترین خواص آن اشاره خواهد شد.
1 – خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی بسیار بالایی دارد
یکی از اصلی ترین علت بسیاری از بیماری های ما ، وجود التهاب زیاد در سراسر بدن است . این التهاب معمولا با افزایش استرس اکسیداتیو نیز همراه است که یکی از عوارض فعالیت رادیکال های آزاد است .
مطالعات بسیاری ثابت کرده است که تغذیه و رژیم غذایی هر فردی می تواند به صورت مستقیم و سریع ، التهاب بدن را تحت تاثیر قرار دهد.
چای ترش دارای آنتی اکسیدان هایی است که به سرعت می تواند از سلول های بدن در مقابل رادیکال های آزاد محافظت کرده و با کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو عمومی بدن ، از بسیاری از بیماری ها جلوگیری کند. (Amelioration of lipopolysaccharide-induced liver injury by aqueous rooibos)
کوئرستین نوعی رنگدانه گیاهی است که خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارد(نوعی فلاونوئید است).این رنگ دانه در بسیاری از میوه ها و گیاهان دارویی یافت می شود.
چای ترش حاوی مقادیر بسیار بالایی از کوئرستین است .
برخی از فواید کوئرستین عبارتند از :
- برای مشکلات قلبی و عروقی مفید است
- از سخت شدن شریان ها جلوگیری می کند
- کلسترول بد خون را کاهش می دهد
- گردش خون را در سراسر بدن بهبود می بخشد
- برای رفع مشکل نعوظ مفید است
- به کنترل دیابت کمک می کند
- از آب مروارید جلوگیری می کند
- تب یونجه را درمان می کند
- زخم های گوارشی را بهبود می بخشد
- از اسکیزوفرنی جلوگیری می کند
- اتهاب عمومی بدن را کاهش می دهد
- علائم آسم را کاهش می دهد
- به کاهش علائم نقرس کمک می کند
- به درمان عفونت های ویروسی کمک می کند
- خستگی و بیحوصلگی را رفع می کند
- به پیشگیری از سرطان کمک می کند
- برای درمان عفونت های مزمن پروستات مفید است .[منبع : Quercetin is a plant pigment (flavonoid)]
2 – چای ترش برای سلامت قلب خوب است
چای ترش برای قلب بسیار مفید است . این نوشیدنی گیاهی ، حاوی فلاونوئیدهایی است که می تواند فشار خون را کاهش دهد.همچنین گردش خون را در سراسر بدن بهبود بخشیده و از سخت شدن شریان ها جلوگیری می کند .
چای ترش می تواند کلسترول بد خون و تریگلیسیرید خون را کاهش دهد.همچنین این نوشیدنی گیاهی ، با تحریک ترشح هورمون هایی از غده فوق کلیوی نیز می تواند فشار خون را کاهش دهد.(منبع : Aspalathin and Nothofagin from Rooibos)
حفظ سلامت قلب در بیماران دیابتی اهمیت دو چندان دارد.یکی از عوارض جانبی بیماری دیابت ، سفت و سخت شدن شریان هاست (تصلب شرایین یا آترواسکلروز).
این مشکل به دلیل وجود گلوکز زیاد در خون ایجاد می شود .چای ترش دارای دو ترکیب بسیار قوی و مهم است که می تواند التهاب کل عروق بدن را کاهش داده و از سخت شدن شریان ها به دلیل گلوکز موجود در خون جلوگیری کند .
آسپالاتین موجود در چای ترش ، نوعی آنتی اکسیدان بسیار قوی است که در گیاهان دارویی کمی یافت می شود ولی در این نوشیدنی گیاهی ، بسیار زیاد است .آسپالاتین نه تنها می تواند التهاب عروق خونی را کاهش دهد ، بلکه از قلب در مقابل کاهش خون رسانی بر اثر عوارض دیابت (کاردیومیوپاتی)جلوگیری می کند.